BEBEK ALIŞVERİŞ SİTELERİ

25 Mart 2015 Çarşamba

EN İYİ BEBEK ARABASI

en iyi bebek arabası

En iyi bebek arabası, aşağıda sıraladığımız kriterlere ve anne babaların yaşam tarzına uyan bebek arabasıdır. Yeni doğacak bebeğiniz için bebek arabası seçerken dikkat etmeniz gereken birçok nokta var. Tabii, bunların başında güvenlik geliyor ama farklı özellikleri olan bu kadar çok model varken karar vermek de oldukça zorlaşıyor. Bebek arabası hafif ve fonksiyonel mi, tasarım ve şık mı, yoksa çift yönlü mü olmalı? Bebek arabasını daha çok alışveriş merkezi ya da markette mi kullanacaksınız, yoksa doğanın içinde ya da uzun yürüyüşlerde mi? Sık seyahat edenlerden misiniz yoksa daha çok şehrin içinde otomobille dolaşanlardan mı? Bebek arabası seçiminizi yaparken kendinize bu soruları sormalı ve kendi yaşam tarzınıza en uygun bebek arabasını seçmelisiniz.
Annelutfen.com Bebek Arabaları

10 Adımda Bebek Arabası Seçimi

1 - Güvenlik

bebek arabaları
Tasarım, hafiflik, büyüklük, fonksiyonlar tabii ki çok önemli ancak bebek arabalarını seçerken dikkat edilmesi gereken unsurların başında güvenlik gelmeli.
Satın alacağınız bebek arabalarını yakından inceleyin ve satın almadan önce seçtiğiniz markanın TS EN 1888 belgesine sahip olduğundan emin olun. Bu belge, bebek arabalarının Avrupa güvenlik normlarında olduğunu gösterir.

2 - Emniyet Kemerleri

Bebek Arabaları
Emniyet kemeri, tüm bebek arabalarının olmazsa olmazı ama yine de satın alacağınız bebek arabasının emniyet kemerinin 5 farklı noktadan kilitlenebildiğinden ve bebeğinizin bu kemeri açamayacağından emin olmalısınız.
En güvenli emniyet sistemi, beli, omuzları saran ve bacakların arasından geçerek kilitlenen sistemdir. Kemer, bebeğinizin açamayacağı kadar güvenli, sizin kolayca ve hızla takıp çıkarabileceğiniz kadar pratik olmalı.

3 - Fren Sistemi

Bebek Arabaları
Bebek arabasını satın almadan önce mutlaka test etmeniz gereken unsurlardan biri de frenleridir. Frenler iyi çalışıyor mu? Freni devreye soktuğunuzda, tüm tekerlekler kilitleniyor mu? Bu soruları cevaplamadan, bebek arabası seçiminizi yapmayın. Genellikle, fren sistemi bebek arabanın arka tekerleklerinde bulunsa da, bazı bebek arabalarının sürüş kolunda da fren bulunabiliyor.

4 - Katlama Mekanizması

Bebek Arabaları
Artık tüm bebek arabaları tamamen katlanma özelliğine sahip ve rahatlıkla arabanın bagajına konabiliyor ama seçtiğiniz araba kolaylıkla ve tek elle açılıp kapanabiliyor mu? Unutmayın, bir elinizde bebeğinizi taşırken, diğer elinizle bebek arabasını açmanızı ya da katlamanızı gerektirecek durumlarla karşılaşacaksınız.
Bu nedenle, seçeceğiniz bebek arabasının fazla efor gerektirmeden ve tek elle katlanabilmesi çok önemli bir hal alıyor. Dikkat etmeniz gereken noktalardan biri de, bebek arabasının katlama mekanizmasının güvenli olup olmadığı. Bebeğiniz içindeyken, arabanın katlanmasını önleyecek güvenlik mekanizmalarının çalıştığından mutlaka emin olun.

5 - Manevra Kabiliyeti

Bebek Arabaları
Kolay sürüş imkanı için seçeceğiniz bebek arabasının manevra kabiliyeti yüksek ve kolay kontrol edilebilir olmalı. Bebek arabasını tek elle sürüp yine tek elle çevirebilmeniz çok önemli. Manevra kabiliyeti, asansör gibi dar alanlarda bebek arabasını daha kolay hareket ettirmenizi de sağlar.

6 - Ayarlanabilir Koltuklar

Bebek Arabaları
Seçtiğiniz bebek arabasının sırt dayanağının farklı seviyelere ayarlanabilir olmasına dikkat etmelisiniz. Yeni doğan bebekler, henüz oturamadıkları ve baş kontrolleri olmadığı için tam yatay pozisyonda durmalıyken 6 aydan büyük bebeklerin etrafı keşfedebilmeleri için bebek arabasının oturur pozisyona gelebilmesi gerekir. Büyük bebekler ve çocuklar için de dışarıda rahat uyuyabilmeleri için bebek arabasının sırt kısmının yatay pozisyona gelebilmesi önemli.

7 - Yıkanabilir ve Hijyenik Kumaş

Bebek Arabaları
Bebek arabasının kaplama kumaşı bebek sağlığına uygun olmalı ve terletmemeli, kolay silinebilmeli ya da çıkarılıp yıkanabilmeli. Tentede bir ışık alma alanı varsa bu mutlaka UV olmalı.

8 - Depolama Alanı

Bebek Arabaları
Bebeğinizin, bebek arabasında konforlu seyahat edebilmesi için kademesi ayarlanabilir bir tentesi, güneşliği, yağmurluğu, ön bariyerde suluk ve biberonluk olmalı.

9 - Güneşlik ve Diğer Aksesuarlar

Bebek Arabaları
Seçtiğiniz bebek arabasında, oturma alanının altında, yağmurluk ya da bebeğin eşyalarını yerleştirebileceğiniz bir alanı olmalı. Bu alanın genişliği, annelerin seyahatlerini daha kolay hale getirir.

10 - Garanti Süresi

Bebek Arabaları
Garanti süresi ve satın alım sonrası desteği özelliklerine de dikkat edilmeli. Bebek arabasını kullanım sürecinizde bir arıza çıkabilir. Bu nedenden dolayı garantisi olan ve satın alım sonrasında da hizmet verebilecek bir markayı tercih edin.

BEBEK ARABASI MODELLERİ

Hangi Bebek Arabası Sizin Yaşam Tarzınıza Daha Uygun?

Çift Yönlü Bebek Arabası

çift yönlü bebek arabası
Kimin için ideal? Doğumdan itibaren 3-4 yaşına kadar aynı bebek arabasını kullanmak isteyen, bebeğin ara sıra kendine dönük olmasını isteyen anne-babalar için ideal.
Bebeğinizin bazen sizinle göz temasında bazen de dış dünyayı keşif halinde olmasını istiyorsanız, çift yönlü bebek arabaları tam size göre! İlk aylarda bebeğinizin sokakta dolaşırken size dönük olup kendini güvende hissetmesini; biraz büyüdüğündeyse bebek arabasının yönünü çevirerek dışarıyı izlemesini sağlayabilirsiniz. Çift yönlü bebek arabası sayesinde, rüzgarın yönüne göre bebeğinizi pozisyonunu değiştirme şansınız da var. Doğumdan itibaren 3-4 yaşına kadar aynı arabayla devam etmek istiyorsanız, çift yönlü bebek arabalarını rahatlıkla tercih edebilirsiniz.
Annelutfen.com Çift Yönlü Bebek Arabası

Üç Tekerlekli Bebek Arabası

Üç Tekerlekli Bebek Arabası
Kimin için ideal? Bebeğiyle şehirde veya doğada uzun yürüyüşler yapmayı seven aktif anne-babalar için ideal.
Aktif bir hayatınız varsa, bebeğinizle de dışarıda egzersiz yapmak istiyorsanız, sizin için doğru seçim, üç tekerlekli bebek arabasıÜç tekerlekli bebek arabası, büyük tekerlekleri ve kolay manevra kabiliyetleri ile öne çıkıyor ve hem bebek hem de anne-baba için rahat bir sürüş sağlıyor. Eğer bebeğiniz 6 aydan ufaksa, üç tekerlekli bebek arabasına ana kucağı adaptörü ya da arabaya uygun bir bassinet almalısınız. Aynı zamanda hafifliğiyle de dikkat çeken üç tekerlekli bebek arabaları, bebeğiyle şehirde ya da doğada uzun yürüyüşler yapmayı seven anne-babalar için ideal.
Annelutfen.com Üç Tekerlekli Bebek Arabası
 

Travel Sistem Bebek Arabası

Travel Sistem Bebek Arabası Travel Sistem Bebek Arabası
Kimin için ideal? Bebeğini şehir içinde ve daha çok otomobilleriyle gezdiren anne-babalar için ideal.
Bebeğinizin doğumundan itibaren aynı arabayı kullanmak ve tasarımdan ödün vermek istemiyorsanız, travel sistem bebek arabası tam size göre. Doğumdan hemen sonra ana kucağıyla birlikte kullanılabilen, bebek 9 kiloyu aştıktan sonra da ana kucağını çıkarak kullanmaya devam edebileceğiniz travel sistem bebek arabaları, diğer arabalara göre daha büyük ve daha ağır olsa da, farklı şekillerde uzun sure kullanılabildiği için tercih ediliyor.
Annelutfen.com Travel Sistem Bebek Arabası
 

Baston Bebek Arabası

Baston Bebek Arabası Baston Bebek Arabası
Kimin için ideal? Baston bebek arabası, sık seyahat eden anne-babalar için ideal.
Gündelik koşturmacanızda bebeğinizle beraber rahat hareket etmek istiyorsanız ya da sık seyahat ediyorsanız, hafif oluşu ve tek elle katlanabilmesiyle ön plana çıkan baston bebek arabalarını tercih etmelisiniz. Genellikle tam yatay hale gelmediği ve baş desteği olmadığı için belli ayın üzerinde bebekler ve çocuklar tarafından kullanılan baston  bebek arabası, kullanımı kolay, pratik ve az yer tuttuğu ama konfor bakımından diğer modellere göre kısıtlı olduğu için birçok ailenin seyahatler için kullandığı yedek arabalar oluyor.
Annelutfen.com Baston Bebek Arabası

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder