BEBEK ALIŞVERİŞ SİTELERİ

25 Mart 2015 Çarşamba

EN İYİ BEBEK BEZİ

BEBEK BEZİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?
en iyi bebek bezi
Bebekler rahat ve huzurlu olacaklar ki, anne babalar da huzurlu olsunlar. Bebeğin hem rahatı hem de sağlığı açısından bebek bezi seçiminin önemi büyüktür. Ucuz, kalitesiz, alelade ya da kaliteli de olsa bebeğinize uygun olmayan bir bebek bezi kullanmanız bebeğinizi dolayısı ile de sizi huzursuz edecektir. En iyi bebek bezi nasıl olmalı, bebek bezi alırken nelere dikkat etmeli?
Bebek bezi alırken dikkat edilmesi gereken hususları sizler için aşağıda sıraladık.
en iyi bebek bezi
Bebeğinizin cinsiyetine göre seçim, kız mı erkek mi?
Bebek bezi seçiminde, bebeğinizin cinsiyeti önemli. Kız ya da erkek bebeğin idrarının yayıldığı bölge farklıdır. Bu nedenle, bebek bezi üreticileri, bezin o kısmının emiciliğini artırıyorlar. Böylece bebeğinizin genital bölgesi kuru kalmaktadır.
Bebek bezi hijyenik olmalı:
Bebeklerin dış dünyaya alışmaya, uyum sağlamaya çalıştıkları bebeklik dönemlerinde temizlik çok önemlidir. Özellikle, bebeğinizin bez bölgesi mikroplara açıktır. Temizliğinden emin olduğunuz paketli bebek bezlerini tercih etmelisiniz. Bebek bezi taşıma esnasında ve raflarda satılmayı beklerken kirlenmemeli. Bilinen güvenli markaları satın almaya özen göstermelisiniz. Bu tür firmalar üretimlerinde kalite standartlarına önem verdikleri için bebek bezleri de hijyenik olmaktadır.
Bebek bezi bebeğinizin kilosuna uygun olmalı
Bebek bezi seçiminde bebeğinizin kaç aylık olduğu önemli değildir, önemli olan bebeğinizin kilosudur. Bebeğinizin kilosuna uygun ölçülerde bir bebek bezi almazsanız, bebek bezi idrarı sızdıracak ve bebeğinizi rahatsız edecektir.  Marketlerde yeni doğandan başlamak üzere bebeğinizin tuvalet eğitimi aldığı döneme kadarki kilosuna göre (2-28 kilo arası) yaklaşık 6 ayrı boyda bebek bezi bulabilirsiniz.
Bebek bezinin emiş gücü yüksek olmalı
Bebek bezinin emiş gücü yüksek ise bebeğinizin poposu daha uzun süre kuru kalacak ve siz de daha uzun sürede bez değiştireceksiniz. Bu açıdan bebek bezinin emiş gücünün yüksek olması hem sağlıklı hem de ekonomik bir tercihtir. Emiş gücü yüksek bebek bezleri bebeğinizde pişik oluşmasını engellendiği gibi, daha az bez kullanacağınız için daha az para harcamış olursunuz. Bebek bezinin emiş gücünü anlamak için ya farklı markaları kullanarak kıyas yapabilirsiniz ya da diğer annelerin tecrübelerinden faydalanabilirsiniz.
Bebek bezi hava aldırır olmalı
Bebek bez hava aldırıyor olmalı. Bu şekilde bebeğinizin cildi tahriş olmaz.  Hava almayan bebek bezleri sıcaklık ve nem nedeniyle bebeğinizin cildini tahriş ederek sorun yaratacak zararlı bakterilerin üremesine de sebep olur.
Bebek bezi ergonomik olmalı
Bebek bezi de ergonomik olur mu demeyin, oluyor! Özellikle yan bantlar ergonomik olmalı. Yan bantlar, bezin ya sıkı ya da gevşek kalmasına yol açmamalı. Ayrıca, bantlar hemen bozulmamalı. Kaliteli bantları birkaç kez açıp kapattığınızda yeniden yapışıyor, kalitesizler ise yapışmıyor.
Bebek bezinde sevimli figürler olmalı
Bunu ilk duyduğunuzda tuhaf gelebilir. Ama tecrübeli anneler, sevimli figürlerin ve renklerin önemini bilirler. Bebeklerin el ve ayak becerileri geliştiği zaman, bezlerini çıkarmak için uğraştıklarını görürsünüz. Bu durum, bezden hoşlanmadığından değil, çıplak kalmak çok hoşlarına gittiği içindir. Bu süreçte, bebek bezinin üstündeki sevimli figürler, bebeğinizin bezini benimsemesini kolaylaştıracaktır.
Joker.com.tr Huggies Bebek Bezi
Huggies Bebek Bezi Huggies Bebek Bezi  Huggies Bebek Bezi
Joker.com.tr Prima Bebek Bezi
Prima Bebek Bezi Prima Bebek Bezi Prima Bebek Bezi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder